Zelf op pad. - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Leny - WaarBenJij.nu Zelf op pad. - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Leny - WaarBenJij.nu

Zelf op pad.

Door: TheoLeny

Blijf op de hoogte en volg Leny

19 Februari 2012 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai

Hallo allemaal,

Dankjewel voor de reacties. Leuk om wat terug te horen. Vandaag dus niet de afgesproken stadstoer, hoorden we gisteravond laat nog van de manager van het agentschap hier. Was helemaal volgeboekt en met duizend excuses, zijn we akkoord gegaan met verplaatsing naar morgen, met als voorwaarde dat we dan morgenmiddag de kamer nog kunnen aanhouden, zodat Theo -na de toer- nog een paar uur kan slapen voor we vertrekken en dat kregen we net van de receptie bevestigd, dus alles weer geregeld.
Vandaag dus eerst maar eens het zwembad opgezocht. Was maar goed dat we wisten dat het er moest zijn, want er staat nergens waar het is. Dus gevraagd en het blijkt ergens ver weggestopt op een achterdak, maar wel erg lekker en zeer rustig. Daar zowaar een Nederlands stel ontmoet, dat hier al wat langer is en gevraagd hoe we het beste naar de oude stad konden en zo. Vanmiddag met een taxi er op uit getrokken. Er loopt een soort snelweg door de hele stad, dus dat gaat vrij snel. Eerst de oude markt bezocht met veel kasmir en zijden stoffen. Daarna met een bootje (2Dirham, ofwel 0,40)The Old Creek overgestoken naar de oude spice souk en golden town. Nou, daar zijn we toch wel even verbaasd geweest over wat we zagen. Met als klapstuk de grootste, zwaarste gouden ring ter wereld. Maar liefst ruim 63.000 kilo, met steentjes! er in van ruim 5,17 kg. Ja Thymo, we hebben er een mooie foto van gemaakt, kijk maar. Het was ook de enige winkel waar een bewaker voor de deur stond. Het verbaasde ons al eerder dat je heel weinig politie of bewaking of zo ziet, zelfs niet op het vliegveld en dus ook niet bij al die goud- en diamantwinkels. Men zegt dat het heel veilig is! Daarna nog naar een ander deel geweest bij dat palmeiland dat voor de kust ligt. Een grote tegenstelling dit moderne deel, vergeleken met de oude stad. Toen teug naar ons hotel met taxi en ja hoor, we rijden net vraagt de chauffeur of we weten waar Ethiopië ligt?! Of wij weten waar Ethiopië ligt,nou toevallig wel ja. Hij bleek uit Addis te komen en was helemaal blij toen hij hoorde dat we daar wel mee bekend waren ja! Zelfs zo blij, dat hij verkeerd reed en de meter uitzette en aan het eind van de rit zei: ja, wat zal ik nou rekenen: weten jullie hoeveel het ongeveer moet zijn? Nou, we hebben hem in ieder geval maar genoeg gegeven en gezegd, dat als het teveel was, het vast wel goed terecht kwam bij zijn zoontje van 1 die met zijn vrouw nog in Addis zit. Zo zie je maar weer, wel grappig.
Vanavond vroeg naar bed, want morgenochtend 08.30 staat de chauffeur klaar en verwacht dat wij dat dan ook zijn. We weten nog niet wanneer het volgende verslagje gemaakt kan worden, misschien nog morgenavond voor vertrek, want rond 23.00 vliegen we dan naar Bangkok en dinsdagmorgen door naar Chiang Rai in Noord Thailand, waar we woensdag dan na een uurtje rijden de grens met Laos oversteken.
In ieder geval groetjes en jullie horen wel weer!
Theo en Leny.

• 19 Februari 2012 - 18:50

Fons:

Valt me een beetje tegen van Theo dat hij de ring niet voor je gekocht heeft Leny.
    Geniet nog maar even van de luxe nu het nog kan.

• 19 Februari 2012 - 19:04

Leny:

Ja, zei ik ook al! Hij wilde juist mij verkopen, omdat ik goud waard ben! Nou, ook wel lief toch...

• 20 Februari 2012 - 06:21

Marijanne:

We zijn wel een beetje jaloers, het sneeuwde hier en het is gewoon guur.
    Geniet van het zonnetje en alles wat op jullie afkomt.

• 20 Februari 2012 - 09:41

Tonny En Arie:

hoi leny en theo, we wensen jullie een goede reis naar Bangkok en doe dan ook even de groeten aan monique,peter en de kinderen want die komen ook dinsdagmorgen aan in Bangkok vlucht vanuit Singapore,groetjes tonny en arie

• 20 Februari 2012 - 11:02

Leny :

O ja, hoe laat. Wij zijn er als het goed is om 8 uur en vertrekken weer om 11.40 uur. Zullen zien!? Groetjes

• 20 Februari 2012 - 16:51

Saskia:

Hi, nou he he, ik zit ook weer heel even om te reageren. Het weekend was lekker vol, gisteren jullie mailtje nog wel gezien hoor trouwens. We zijn de hele middag in het speelparadijs geweest, de jongens vermaakten zich wel natuurlijk. Nu net terug van zwemles en Jarno heeft eindelijk zijn sticker voor badje 6 binnen. Dus het diploma komt iets meer in zicht! Die ring op die foto is misschien een wat zwaar souveniertje, maar die kashmir stoffen klonken ook leuk :-)
    Nou, ben benieuwd naar de volgende verhalen....horen wel weer! Groetjes

• 20 Februari 2012 - 19:36

Suze:

Wat 'n wereldreis maken jullie weer.
    En dan nog iemand uit Addis Abeba
    tegenkomen. Geweldig he!
    En genieten weer he!

• 20 Februari 2012 - 22:10

Ilona Berg:

wat leuk om jullie ook op deze manier te kunnen volgen :-)
    de verslagen zijn leuk om te lezen. Geniet ervan! en is de wijn al gevonden ;-)
    Groetjes ilona

• 22 Februari 2012 - 08:22

Joop:

Ik ben benieuwd naar het verslag van jullie boottocht en veel plezier tijdens de tocht.We horen nog wel van jullie.

Groetjes Joop

• 22 Februari 2012 - 14:21

Piet :

Ik heb jullie eerste 2 verslagen gelezen.Geweldig en ik heb de indruk dat jullie er met volle teugen van genieten.De otn moeiting met de ethiopiische driver is geweldig.Geniet en geniet.Piet